Thursday, December 25, 2008

Ucapan Tahun Baru 2009


OBM ingin mengambil peluang ini untuk ucapkan selamat tahun baru kepada semua sanak saudara, teman-teman dan sesiapa yang mengenali. Insyaallah dalam beberapa hari lagi tahun baru 2009 akan menjelma. Banyak persoalan boleh diajukan dan banyak alasan boleh diberikan tapi secara jujurnya tercapaikah apa yang telah azamkan ditika ini setahun yang lepas?
Apakah yang ingin dicapai ditahun ini dan bersediakah kita ? Bagaimana agaknya cabaran seterusnya, apakah keadaan ekonomi semakin merudum, dunia semakin bergolak dan Malaysia menemui cahaya?

13 comments:

M Maulana said...

Salam C'Din,

Waauuu!!!!!handsome bilik C'Din...lebih handsome dari bilik kt Optimal lagi..cam bilik COO jer...

Selamat Tahun Baru gak kat C'Din dan keluarga di tanah Arab sana...moga C'din dan keluarga sihat dan dirahmatiNya selalu..
Jangan lupa C'Din untuk berdoa di akhir tahun dan awal tahun (1 Muharram ni....hari Isnin )..CZ leh ah hantor resume kat C'Din..cable besar nih CZ....

M Maulana said...

Salam,

Sorry!!! Silap panggil gelaran la...no more C'Din..but Hj Din...sorry aaa!!!

OBM said...

Ya Akhi Maulana - bilik tu memang handsome siap ada glass besor kat belakang boleh tengok org masuk kerja lewat balik awal...heheh..tapi semua tu pinjaman jer ntah bila2 boleh diambik balik...heheh..terima kasih peringatkan tentang doa tahun baru tu, nanti OBM carik kat internet bolehlah diamalkan..CZ tu org kuat boss kat sne skrg nie samalah macam mungpun orang kuat boss yg satu lagi...so mana boleh hantar resume sana sini...heheheh

leman said...

Salam...
Aku rasa elok kalau tajuk post ni kau tukar ke 'DARI BILIK MUFTI'. Aku ingat mufti mana tadi... Terutama, dari segi gaya duduk, mengalahkan Noh Gadot..!
Anyway, lama tak dengar cerita?? Apa progress sekarang??

OBM said...

Leman - ye tak ya jugok mcm dari meja editor ehh...heheh. Aku saje jer posing mcm tu biar member kat kampung rasa raaah sikit...Yelah skrg memang susah sikit nak dengo cerita - progress pun tarak almaklumlah 2 bulan ajer...emmm

CZ said...

Hj. Din,

Mung kena filter sikit info yg mung dpt dari Hxxxmi (TB), pasal dia genuine TB... dari 1st day aku keje kata nak hijrah tp lo ni dah 2++ yrs masih duk situ...

Apa progress2 tu.. mau hijrah lagi ka? Anyway, Selamat menyambut maal hijrah 1430H

CZ

OBM said...

CZ- aku lama dah tak dengar berita dari MOH, memang dari dulu lagi kata nok hijrah tapi mungkin dia tengok ekonomi dunia teruk skrg nie itu pasal ler dia hold dulu kot..
Progress lain ler..thanks dan untuk CZ sekeluargapun OBM ucapkan selamat tahun baru semoga lebih murah rezeki, dikurniakan kesihatn yang baik dan berbahagia...untuk sehari dua nie OBM letih sikit sebab sibuk pindah rumah...internetpun guna line org nie..

Maulana said...

Salam Hj Din,

Moh juga dikenali sebagai Moh Cun 2008...kik!kik!kik!...Ko dah ada lagi kawan2 kat tanah arab..tapi kat Kayan...Hadlynoor & Hj Saba ada kat sana...leh ah contact untuk berkumpul....

maulana said...

Salam,
Ko leh ah masuk blog Hadly...SWATISAID...cari la...
Dia pun melalui pengalaman sebagaimana ko lalui bila berurusan dengan Arab punya government....tension dia..nasib baik ada Hj Saba meredakan kebengangan dengan tazkirah...he..he..dugaan

CZ said...

Maulana,

Cara mung suka (kik!kih)tu bila sebut Moh XXX tu macam Tom&Jerry jer... Apa yg lucu sgt tu... dok abih2 nak mengena kan Moh.

Hj, C'Din,
Belah sana effected dok pasal ekonomi global sekarang ni?

CZ

Shahrol Sabaruddin said...

Assalamualaikum Tuan Haji Din,

Betul la macam Mufti gambor mu duduk dlm bilik tu! Macam Pegawai Agama Daerah Dungun pun ada!

Anyway, semoga ana dan keluarga sihat walafiat disana.

Amacam, tak join demonstrasi kutuk Israel ke kat sana?

Muhamad Maulana said...

Salam,
"Anyway, semoga ana dan keluarga sihat walafiat disana."

Apa la Shahrol...ko doakan untuk ko atau ko doakan untuk Hj C'Din?

Confusing aku....

OBM said...

wsalam semua...sori ah lambat reply sebab bila pindah rumah nie internet line tak brapa bagus lagipun bila dah masuk tahun baru nie byklah nak kena buat....
Maulana - hadly ada hantar email ker aku dan kj, dia dah guna email sabic dah - bertambahlah lagi member kat tanah arab nie, semoga niat dan hajat dia datang ke tanah arab nie tercapai.
CZ- kesan eknomi global tu kat sinipun terasa gak tempiasnya, tak pasal2 dapat 2 bulan jer bonus, belanjapun banyak kena cut sana-sini. Bulan nie tak der lagi pegi madinah ngan mekah nie..emm
Shahrol- ana alhamdulillah ok jer kat sini, demonstrasi mana ada- silap2 kena tahan dek polis sini terus hantar balik mesia...heheh
Maulana-sudah boleh arab ker?